Menü Bezárás

Specializációk

Vasúti járműmérnöki specializáció

A specializációnak megfelelő járművek rendszerszemléletű tervezése és fejlesztése, a közlekedési pályával és létesítményeivel, valamint az irányító rendszerrel való kölcsönhatások tanulmányozása, a járművek dinamikai folyamatai, a pálya-jármű rendszer szimulációja és optimális tervezése. Komplex járműrendszer-tervezési projekt feladatok megoldása.

Járműgyártás és javítás specializáció

A járműtechnikában alkalmazott korszerű anyagok, anyagvizsgálati módszerek tanulmányozása. A jármű-specifikus gyártástechnológiák, előtérbe helyezve az automatizált gyártósorok műszaki kérdéseit. Korszerű felület kikészítési- és bevonat-technológiák. Automatizált szereléstechnológiák. A hibafeltárás korszerű, diagnosztikán alapuló módszerei, információs rendszerek. A járműjavítás korszerű módszerei, minőségbiztosítás.

Járműfelépítmény tervezőmérnöki specializáció

Járműfelépítmények tervezése és fejlesztése. Felépítmények fajtái, alkalmazási típusai, konstrukciója, szerkezeti anyagai, mechanikája, valamint irányítástechnikai rendszerei. A tervezési és vizsgálati folyamatok lépései és korszerű eszközei. Komplex felépítmény-tervezési projekt feladat megoldása.