Menü Bezárás

Céljaink

A Vasúti Járművek és Járműrendszeranalízis Tanszék elsődleges célja a vasúti szakirányt választó hallgatók oktatásának támogatása, egy olyan magasszintű képzés kialakítása, amely jól reflektál a piaci igényekre.

A vasúti közlekedés a környezetbarát személyszállítás és teherszállítás útja a jövőbe. A fenntartható fejlődés jelentőségének növekedésével a vasúti közlekedés szerepének jelentősége is felértékelődik, ez a kiemelt szerep pedig magával vonzza az ipari fejlesztéseket. Az európai vasúti beszállító ipar stratégiai jelentőségű az ipari növekedés, a munkahelyteremtés, az innováció és a fenntartható mobilitásra való váltás szempontjából, ezért kiemelten fontos, hogy magasan képzett vasúti mérnök kerüljenek ki a Műegyetemről, akik be tudják tölteni a már most látható szakemberhiányt.

A tanszék munkatársai azért dolgoznak, hogy megmutassák a járműmérnöki és közlekedésmérnöki szakra jelentkező hallgatóknak a vasúti területekben rejlő perspektívát, hogy megismertessék a vasúti mérnöki hivatás kihívásait és lehetőségeit, és olyan szakembereket képezzenek, akik sikerrel állnak majd helyt választott szakmájukban.