Menü Bezárás

Budapesti Agglomeráció Vasúti Stratégia

Bemutatták a Budapesti Agglomeráció Vasúti Stratégiát

A Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia (BAVS) a fővárost és agglomerációját érintő elővárosi kötöttpályás közlekedésnek, azaz a MÁV elővárosi vasútvonalainak, illetve a HÉV-vonalaknak a fejlesztéséről szóló, átfogó, hosszú távú célokat és az ezek eléréséhez szükséges fejlesztéseket meghatározó dokumentum, amely új alapokra helyezi a vasút és a HÉV-ek szerepét Budapest és térsége életében.

Fürjes Balázs, Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója és Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója a Portfolio konferenciáján mutatták be a Budapesti Agglomeráció Vasúti Stratégiát.

A stratégia részletes intézkedési tervet, vonalankénti fejlesztési terveket tartalmaz. A stratégia dokumentumai megismerhetők a budapestvasut2040.hu oldalon, ahol minden érintett részletes kérdőíven mondhat véleményt és tehet javaslatokat. A stratégia most megkezdődő társadalmi egyeztetése megelőzi a kormány döntését, így a dokumentum elfogadása előtt a beérkező vélemények beépítésére még van lehetőség.

Forrás: iho.hu